In het voorjaar van 2007 maakte ik mijn eerste wandeling voor Nul20 door het van Eesteren Museum, en stuitte ik op een straatfeest op de Hilbert van Dijkhof. In totaal heb ik de afgelopen jaren 5 wandelingen gemaakt door Slotermeer.
Via de foto's op deze pagina maakt u sprongsgewijs een route die begint in het noordelijke gedeelte bij het Arthur Meerwaldt pad, en de Nico Snijderstraat. ( Link naar gebiedskaart ) Dan komt u via de Henriette Roland Holst buurt bij de Slotermeerlaan, van Vollenhovenstraat en het Plein '40 '45.
Vervolgens gaat de route langs de Aireywoningen ten zuiden van de Burgemeester de Vlugtlaan, de Freek Oxstraat, de Speelmanstraat en de Reina Prinsengeerlingstraat. Via de Burgemeeester Fockstraat steken we door het Gerbrandypark de Burgemeester van Tienhovengracht over en gaan door de Louis Couperusbuurt naar het Adriaan van Oordthof. U maakt een kleine kans dat u daar Henk van Beest tegen komt, een van de woordvoerders van het bewonersplatform Geuzenveld Slotermeer.
De reportage eindigt via het Granpre Moliere plein, langs de Noordzijde bij de brug aan de Burgemeester Roellstraat over de Burgemeester Cramergracht.

Bewonersplatform-geuzenveldslotermeer
Gebiedskaart planvorming mei 2009
Home Nul20
Home Boinkinbeeld